In 6 stappen je eigen ultieme mancave inrichten

In 6 stappen je eigen ultieme mancave inrichten

Ben je op zoek naar een plek om je hobby's uit te oefenen of om je simpelweg even terug te trekken van de dagelijkse sleur? Dan is het tijd voor je eigen mancave! Met deze blog helpen we je graag op weg om de ultieme mancave te creëren! We begeleiden je door elke stap van het proces, van het kiezen van de perfecte locatie tot het toevoegen van de finishing touches. Lees snel verder en kom erachter hoe je de ultieme mancave inricht.

Wat is een mancave?

Een mancave is een speciaal ingerichte ruimte voor de hobby's en interesses van een man. De vrouwelijke versie van een mancave is een “she-shed”. Het is de plek waar je lekker kunt ontspannen. De mancave kan van alles zijn, van een simpele garage met enkel een TV, tot een uitgebreide ruimte met een dikke geluidsinstallatie, pooltafel en complete bar. Een mancave inrichten doe je afhankelijk van je persoonlijke interesses en wensen.

Stap 1: Kies de juiste locatie voor je mancave

Voordat je de mancave kan inrichten is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Bedenk van tevoren goed wat je wilt doen in je mancave. Afhankelijk van je hobby’s en wensen weet je goed hoeveel ruimte je nodig hebt. Sommige ruimtes zijn dan ook beter geschikt dan andere.

  • Schuur, garage of tuinhuis: deze locaties bieden vaak de ideale combinatie van privacy, ruimte en flexibiliteit. Met een beetje creativiteit en inzet kunnen deze ruimtes worden omgetoverd tot een oase van rust. Een mancave met een automotive thema in de garage of schuur is bijvoorbeeld perfect voor elke petrolhead.
  • Kelder: deze ruimte is vaak donker en koel. Dit maakt het perfect voor het creëren van een mancave met een knusse en intieme sfeer. Een mancave in de kelder is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een thuisbioscoop, game kamer of wijnkelder.
  • Zolder: vaak is de zolder een rustige ruimte, ver weg van de drukte van de rest van het huis. Daarnaast is de zolder veelal een grote en hoge ruimte, hierdoor biedt de zolder veel ruimte voor het plaatsen van grote meubels, muziekinstrumenten en andere spullen. De zolder is bijvoorbeeld de ideale ruimte om rustig een boek te lezen of te schilderen.

Stap 2: De mancave inrichten:

Zodra je de geschikte locatie hebt uitgekozen, is het tijd om je mancave in te richten. Voordat je met het inrichten begint is het kiezen van een thema een belangrijke stap. Kies een thema dat jou het meeste aanspreekt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende thema's: muziek, film, retro, kunst, café of sport. Na het kiezen van het thema kun je beginnen met het kiezen van comfortabele meubels en tafels, evenals barkrukken voor de bar. Kleed de muren aan met vintage posters en borden die je thema of persoonlijkheid weerspiegelen. Voeg decoraties toe, zoals sportmemorabilia, muziekinstrumenten of persoonlijke foto's. Wil je geen complete bar in je mancave? Dan kun je overwegen om een koelkast of een drankkast te nemen, zo houd je toch je favoriete drankjes koel en dicht bij de hand.

Retro ingerichte mancave met neonverlichting en pinball machines.

Stap 3: Shop mancave verlichting

Verlichting is een cruciaal aspect in elke mancave. De juiste mancave verlichting kan de gewenste sfeer creëren en zelfs de ruimte groter doen lijken. Of je nu een gezellige en uitnodigende ruimte wilt of een helder verlichte ruimte voor het gamen of om sportwedstrijden te kijken, de juiste verlichting kan een groot verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor een LED bar voor het accentueren van wanddecoraties en het creëren van een intieme sfeer. Een LED bar kan ook gebruikt worden als feestverlichting, terwijl andere verlichting zorgt voor functioneel licht voor je hobby's en ontspanning. Door al deze verschillende soorten verlichting te combineren, creëer je een multifunctionele ruimte die perfect is voor entertainment en ontspanning.

Stap 4: Besteed aandacht aan je geluidsinstallatie

Naast de juiste mancave verlichting is een geluidsinstallatie onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een stereo set, party speaker of een DAB+ radio. Afhankelijk van je wensen en budget kies je je geluidsinstallatie uit. Hieronder lichten we 3 suggesties uit.

  • Complete geluidsinstallatie: combineer een versterker met HiFi speakers en krijg de beste geluidskwaliteit bij je favoriete muziek, film, serie of game. Een dikke geluidsset is dan ook onmisbaar voor een mancave die gericht is op het luisteren van muziek of het kijken van films.
  • Party speaker: wil je graag een feestje bouwen in je mancave? Met een party speaker in je mancave blaas je de gasten weg, heb je automatische lichteffecten die de sfeer verhogen en worden er zelfs microfoons meegeleverd zodat je gasten kunnen meezingen met hun favoriete nummers.
  • DAB+ Radio: geniet van je favoriete muziek en radiostations en een breed scala aan zenders, van lokale hitlijsten tot internationale klassiekers. De DAB+ radio zorgt voor een perfecte geluidsbeleving!

Stap 5: Maak je eigen playlist of gebruik die van ons

Ze zeggen weleens, van muziek ontspan je. Bij MaxiAxi.com hebben we daarom een Spotify lijst gemaakt zodat je ultiem kunt relaxen in je mancave. Heb je echter meer zin in een feestje? Kies dan voor discoverlichting met discolampen en maak van je mancave de ultieme discotheek! Combineer toffe lichteffecten met onze party playlist en je feestje is gegarandeerd een succes.

Met de onderstaande lijst kun je optimaal genieten van je hobby's of het ultieme rustmoment pakken. Onder andere deze nummers ontbreken niet in onze relaxte playlist!

  1. Easy - Commodores
  2. Banana Pancakes - Jack Johnson
  3. Gravity - John Mayer
  4. Take it easy - Eagles
  5. Dreams - Fleetwood Mack

Stap 6: Maak de blits met deze extra's

Om de bezoekers van je mancave een onuitwisbare indruk te geven, kun je kiezen voor gave extra’s die niemand verwacht. Denk bijvoorbeeld aan een platenspeler, rookmachine of een TV met home cinema set.

  • Platenspeler: draai de mooiste LP’s en geniet van je favoriete muziek. Een platenspeler zorgt bij velen voor warme herinneringen aan vroeger. Naast dat een platenspeler je favoriete LP’s kan draaien, voegt het ook extra sfeer toe aan je mancave.
  • Rookmachine: ideaal voor feestjes, de rook zorgt ervoor dat lichtstralen van lichteffecten zoals lasers en movingheads beter zichtbaar worden. Daarnaast voegt de rook op zichzelf ook al een gaaf effect toe aan je feestje.
  • Televisie met home cinema set: creëer de ultieme thuisbioscoop waarin je kunt gamen of films en sportwedstrijden kunt kijken. Kies voor een grote TV of een beamer en combineer dit met een home cinema set.

Mancave inrichten in zes stappen

Je weet nu hoe je in zes stappen de ultieme mancave inricht! Heb je toch nog vragen over de producten die we hierboven benoemden? Onze productspecialisten geven je graag advies over de beste producten voor jouw mancave.

Quinten Lassay

Content Marketeer

Chatten