De beste actieve speakers voor 2024: onze top 8!

De beste actieve speakers voor 2024: onze top 8!

Wil je een actieve speaker kopen? Maar weet je door het grote aanbod actieve speakers niet welke de beste keuze is? Het is belangrijk om te kijken naar welke actieve speaker het beste bij jouw wensen past. Kortom: kom erachter wat de beste actieve speaker is voor jou! Wij hebben de 8 beste actieve speakers voor je op een rij gezet, met daarbij de reden waarom je deze zou moeten kiezen. Onderaan de blog vind je daarnaast nog wat extra tips zodat je zeker de juiste keuze maakt en de beste actieve speaker kiest.

De beste actieve speaker: top 5 bestsellers van dit jaar

  • Vonyx VSA10BT actieve speaker 500W bi-ampified met Bluetooth en mp3
  • Fenton LIVE2104 karaokeset met Bluetooth, mp3 speler, 2 microfoons en disco LED's - 400W
  • Vonyx actieve 2.1 complete geluidsinstallatie - 3200W
  • Power Dynamics PD415A speakerset 2800W met standaards
  • Vonyx VSA12BT actieve speaker 800W bi-ampified met Bluetooth en mp3

Onze complete selectie: de beste actieve speakers voor 2024

Voordat we de beste actieve speakers hieronder uitlichten. Is het goed om te benoemen dat, de meeste actieve speakers hieronder het beste werken in een complete geluidsset van bijvoorbeeld 2 speakers en een subwoofer. Mocht een actieve speaker hieronder goed opzichzelfstaand te gebruiken is, dan vermelden wij dat erbij. In willekeurige volgorde hebben we al onze aanbevelingen op een rijtje gezet.

1. Vonyx SPJ-1500A 15 inch actieve speaker 800 Watt

Plug and play, dat is het motto van deze speaker. Stop de stekker in het stopcontact en de speaker is klaar voor gebruik. Sluit je CD / DVD speler, controller, mixer of mp3 speler aan via de lijn ingang en je kan meteen genieten van je favoriete muziek. Hiernaast sluit je eenvoudig een microfoon aan, waardoor het tegelijk de perfecte presentatie speaker is. Kortom: wil je een actieve speaker die plug en play is? Dan is de Vonyx SPJ-1500A een perfecte keuze.

2. Vonyx VSA10BT actieve speaker 500W bi-ampified met Bluetooth en mp3

De Vonyx VSA10BT is een actieve speaker die is voorzien van een schakelbare lijn- / microfooningang, Bluetooth en een mp3 speler zodat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. De Bluetooth functie van de VSA10BT is ideaal wanneer je snel muziek wilt streamen en luisteren. Je hoeft hiervoor alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en een draadloze koppeling met de speaker te maken vanaf een telefoon of tablet. 

3. Vonyx V205B actieve monitor speaker met Bluetooth en standaard

Deze compacte en lichtgewicht actieve 80W stage monitor is perfect voor elke straatmuzikant of akoestische duo’s! De V205B beschikt over Bluetooth en een ingebouwde mp3 speler. Voor het aansluiten van een instrument zoals een keyboard is er uiteraard een lijningang aanwezig. Voor zang is een microfooningang aanwezig zodat het mogelijk is om jezelf te begeleiden. De speaker kan eenvoudig op hoogte worden gezet met behulp van de microfoonstandaard. Ben jij op zoek naar een compacte actieve monitor speaker voor een gunstige prijs? Dan is de V205B een goede keuze.

4. Vonyx ST012 draagbaar PA systeem met draadloze headset microfoon

Een compact, draadloos en draagbaar systeem dat perfect is voor bijvoorbeeld rondleidingen. Koppel eenvoudig een headset of dasspeld microfoon aan het apparaat en de spraak kan worden versterkt. Maar de ST012 is meer dan alleen een draagbaar PA systeem met ingebouwde accu. Door de ingebouwde Bluetooth functie is het mogelijk om het systeem geheel draadloos te houden. Via Bluetooth kan namelijk een draadloze verbinding worden gemaakt met bijvoorbeeld een telefoon, tablet of laptop. Doordat de Vonyx ST012 opzichzelfstaand te gebruiken is, heb je geen complete geluidsset nodig. Ben je op zoek naar een draagbare actieve speaker, dan heb je hem gevonden!

5. Power Dynamics - PDY210A - Actieve speaker - 10 inch - 400 Watt

Als je op zoek bent naar een kleine, maar krachtige speaker van hoge kwaliteit, dan is de PDY210A een zeer goede keuze! Met een vermogen van 400 Watt dat is ondergebracht in een stevige behuizing, is deze 10” actieve speaker perfect voor verschillende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan akoestische duo’s die straatoptredens geven of bij een presentatie. Ondanks het compacte formaat levert de PDY210A voldoende volume voor deze toepassingen. Eenvoud en gebruiksgemak staan centraal bij de Power Dynamics PDY210. Dankzij de ingebouwde versterker is er geen gedoe met losse speakerkabels en een externe versterker. Steek de stekker in het stopcontact, sluit je mediaspeler, mixer of controller aan via de lijningang en je bent klaar om te genieten van je favoriete muziek.

6. Power Dynamics PD612A Actieve Speaker 12" 800W

800W speaker met ingebouwde DSP module (Digital Sound Processing). Met behulp van deze DSP module kan het geluid van de speaker snel en effectief worden aangepast aan het gebruik. De hoogvermogen ingebouwde versterker zorgt voor een zeer stabiele aansturing waardoor goed geluid gegarandeerd is. De ingebouwde microfooningang maakt het mogelijk om de speaker in te zetten als spraakversterking bij presentaties. Daarnaast is de PD612A uitermate geschikt voor grotere evenementen en DJ’s.

7. Vonyx AP215ABT Actieve Speaker 2x 15" 1200W met Bluetooth

Als je iets krachtigs zoekt voor een goede prijs, dan is de Vonyx AP215ABT actieve speaker met bluetooth zeker een goede keuze. Met een dubbele 15" woofer en een maximaal vermogen van 1200W weet je zeker dat iedereen goed kan horen wat er uit de speaker komt. Lekkere diepe bassen aangevuld met een strak mid en hoog. Doordat de behuizing is voorzien van wieltjes, trek je de speaker als een soort rolkoffer achter je aan. Dit maakt de AP215ABT een goede keus voor mobiele toepassingen.

8. Power Dynamics PD625A Actieve Speaker 2x 15" 1600W

De Power Dynamics PD625A is een robuuste speaker voor de zwaardere professionele toepassingen. Met een ingebouwde 1600W klasse-D versterker, dubbele 15" woofers en ingebouwde DSP (Digital Sound Processor) weet je zeker dat je superieur geluid hebt. De behuizing van de speaker is vervaardigd uit extra stevig Plywood en een rubber coating, deze combinatie maakt dat de PD625A tegen een stootje kan. De Power Dynamics PD625A is de beste keuze voor de grotere locaties en feesten.

Actieve speaker keuzehulp

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van een actieve speaker hebben we de actieve speaker keuzehulp voor je gemaakt. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen vind je de actieve speaker die perfect bij jouw wensen past.

Tips bij het kiezen van de beste actieve speaker 2024

Heb je na al deze tips toch nog wat hulp nodig bij het kiezen van de beste actieve speaker voor jou? Hieronder geven we je nog wat extra tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Zet voor jezelf op een rijtje wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een actieve speaker met Tophat? Wil je een actieve speaker met USB poort? Kies je voor een losse actieve speaker of toch liever een actieve speakerset?

Eisen voor de beste actieve speaker

De eisen voor de beste actieve speaker zijn per persoon verschillend. Enkele veel gekozen mogelijkheden op een rij.

  • Actieve speaker met bluetooth: wanneer een actieve speaker is voorzien van een Bluetooth-module, dan kun je gemakkelijk vanaf een telefoon, tablet of laptop streamen naar het apparaat. Zo kun je dus de nieuwste hits gelijk op de actieve speaker afspelen.
  • Actieve speaker met afstandsbediening: maakt het mogelijk om op afstand het volgende nummer te kiezen of het volume te regelen, (let op; dit werkt vaak enkel op de mp3 module en niet als je bluetooth of lijningang gebruikt). Kortom, een afstandsbediening zorgt voor het optimale gebruiksgemak.
  • Actieve speaker met microfoonaansluiting: ga je een presentatie geven of is het tijd voor karaoke? Dan kies je voor een actieve speaker waar je één of meerdere microfoons op aan kunt sluiten.
  • Trolley: wil je de speaker makkelijk verplaatsen, dan is het handig om te kiezen voor een speaker met wieltjes aan de onderkant.
  • Speaker standaards: het plaatsen van speakers op speaker standaards draagt bij aan het verbeteren van de geluidskwaliteit, dit komt doordat de speakers op oorhoogte staan. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat de speakers over een Tophat (gat in de onderkant) beschikken, waardoor de speaker ook op een statief of muurbeugel geplaatst kan worden.

Tip: Om tot de juiste keuze te komen is het erg handig om de filters te gebruiken op onze actieve speakers pagina.

Vragen over actieve speakers

Kom je er zelf ondanks bovenstaande informatie en keuzehulp niet helemaal uit? De specialisten van MaxiAxi.com staan voor je klaar en helpen je graag verder bij de zoektocht naar de beste actieve speaker voor jou. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, vandaag besteld is razendsnel thuisbezorgd.

Chiel Kamphuis

Productspecialist voor installatie speakers, podium/truss & lichteffecten

Chatten